translate

dimecres, 28 de març del 2012

42. Bacallà amb gratinat de tomàquet

Ingredients per 4 persones:
400/500gr. de bacallà ( 4 talls)
1/2 got oli d’oliva.
1 ceba
1 polsim de pebre vermell dolç.
1/2 got de vi blanc.
3 grans d’all.
4 tomàquets madurs.
1/2 cullerada de sucre.
Sal.
Pebre.
2 culleres de farina Blanca.
2 culleres de farina de galeta.

Bacallà a punt per gratinar.














Procediment: 

  1. Posem en remull el bacallà tot un dia, canviant l’aigua 2 o 3 vegades.
  2. Assequem i enfarinen. Es fregeix amb l’oli ben calent fins que quedi daurat, els repartim en una plata per anar al forn.
  3. Tallem la ceba a julianes i les passem per la paella on hem fet el bacallà.
  4. A continuació piquem el tomàquet i piquem els alls. Fent servir el mateix oli, sofregim els alls i hi afegim el pebre dolç. Afegim el tomàquet. Ho deixem sofregir a foc lent afegint-hi sal, pebre i sucre. 
  5. Quan el sofregit estigui hi afegim el vi blanc i el deixem reduir.
  6. Tirem el sofregit per sobre dels trossos de bacallà, repartim per sobre el pa rallat barrejat amb la picada d'all i julivert. 
  7. Ho posem a gratinar durant uns 8 minuts al forn.


12 comentaris:

  1. M'encanta el bacallà amb tomata, la salseta que resta al plat és perfecta per sucar-hi pa.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Que rico plato tan rico. Se ve delicioso con esa salsita...!
    Besos

    ResponElimina
  3. De categoria Jordi!El bacalao me chifla ñam ñam...
    Besets.

    ResponElimina
  4. mmmmm....ja m' imagino el gust i tot.....i la oloreta!!! en menjaria cada dia de bacallà amb tomàquet!!! la foto espectacular! petons

    ResponElimina
  5. El bacallà m'encanta, però quan l'acompanyes amb tomàquet... em tens pels terres!!! jajaja I t'haig de reconèixer que a la fotografia t'ha quedat SÚPER fotogènic, i mira que és difícil amb el peix ehh!! :D

    Un petonet!!!

    ResponElimina
  6. Hoy me estoy hinchando a bacalao, jaja no paro de ver recetas, y mira por donde me faltaba el típico bacalao con tomate, así que me quedo con tu receta.

    Besos

    ResponElimina
  7. Estic molt content dels vostres comentaris... gràcies!
    Estava "estupendo"
    Llàstima que el tema de les olors per internet es una mica complicat... PERO PER LA VISTA SI ENTREN LES RECEPTES!!! ara no penjaré receptes que no tinguin una foto una mica digne...haig de refer mes de 14 receptes que tinc pendents de publicar que tenen fotos pèssimes...

    Es que el llistó esta altíssim i no sempre tenim temps de cuinar, apuntar, redactar,editar,fotografiar i el més important..jeje MENJAR!!

    ResponElimina
  8. una de las maneras mas sencillas de buenas de comer un buen bacalao
    una abraçada

    ResponElimina
  9. Una de les millors formes de menjar el bacallà. T'ha quedat amb una pinta fenomenal!!!!Petons

    ResponElimina
  10. Ummmm el bacallà amb totes les preparacions possibles és bo
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. M'encanta el bacallà, es el peix que més m'agrada, amb diferencia.
    Jo poso l'esmorzar i tu el dinar???

    Petonets

    ResponElimina
  12. Jordi quina delicia més bona i més tentadora,m'encanta¡¡¡¡
    m'emporto la recepta.
    Petons.

    ResponElimina