translate

dilluns, 17 de setembre de 2012

91.Paella de marisc


Ingredients per a 4 persones:


350 gr. d'arròs sec.
1/2 ceba de figueres.
4 gambes vermelles.
4 escamarlans.
Una sípia blanca petita.
Un calamar.
8 musclos.
8 escopinyes.
Una cullerada de tomàquet de pot.
60 ml d'oli.
Sal.
1 pebrot verd.
Quatre fulles de julivert picat.
Un gra d'all.
Colorant o bri de safrà.
750 ml. de fumet de peix (si pot ser fet a casa millor).
1 llimona.

Procediment:
  

    1. Tallem a daus la sípia i el calamar a rodanxes.
    2. En una paella i saltem la sípia i el calamar, reservem.
    3. En l'oli de la paella i tirem les gambes, escamarlans, el julivert tallat, un all picat. El saltegem uns tres minuts i retirem. Ho deixem tot en un plat a part.
    4. Bullim en un pot els musclos i escopinyes fins que estiguin oberts.Reservem.
    5. Ara és hora de fer el sofregit: tirem la ceba picada a foc molt lent, ha de quedar rossa. Procés de cinc minuts.
    6. Tallem el pebrot i el passem per la paella dos minuts.
    7. Afegim la cullerada de tomàquet. Tres minuts. Tenim el sofregit llest.
    8. Tirem l'arròs i el rostim dos minuts. Incorporem el safrà i afegim el fumet.
    9. Quant porti deu minuts d'ebullició de l'arròs, afegim la resta d'ingredients,.
    10. Anem remenant la paella de tant en tant uns quinze o vint minuts, més cinc minuts de repòs.
    11. Podem tallar una llimona perquè els comensals es puguin preparar l'arròs.

                      9 comentaris:

                      1. m'encantaa la paella i mira que en menjo poques vegades!! això no pot ser!! se'm fa la boca aigua amb aquesta foto?? tens temps encara d'enviar-me tupper express a Martorell!! l'esperoooo!! jajaj petons

                        ResponElimina
                      2. Jordi, t'he de confessar que m'encanta la teva cuina! I... dijous paella!!! Petons

                        ResponElimina
                      3. Acabo de descobrir el teu blog pel comentari que has deixat al meu :)
                        Tot i que la tradició diu que la paella és per dijous, t'asseguro que aquesta teva és per un dinar de diumenge de festa grossa!

                        ResponElimina
                      4. Hola Jordi, una maravilla de paella.
                        Un beso

                        ResponElimina
                      5. Quina pinta que te aquesta paella. Arros per el diumenge ¡¡¡ Te molt bon color y esta molt gustosa


                        Un Abrazo, Agustí Cangrejo Grande

                        ResponElimina
                      6. Una paella fantàstica i com diu la Gemma es de diumenge i festa grossa !!
                        Una abraçada

                        ResponElimina
                      7. Mare meva quina paella, no li falta de res!!
                        T'ha quedat fantàstica, em menjaria un bon plat ara mateix!
                        Petons

                        ResponElimina