translate

dilluns, 1 d’abril de 2013

101. Pastís "cake fondant"


Aquest dilluns de Pasqua, hem preparat aquest cake per la fillola de la meva dona. Es diu Jana, és la nebodeta de set mesets que pobreta no ha tingut temps de veure la seva mona sencera. 
Els creadors dels bloc sabem que no és la típica mona de Pasqua, però la Jana ja tindrà temps de demanar-li a la meva dona com vol la mona, de mantega o xocolata, fruita, trufa, nata, amb ninots o sense figures de xocolata, etc ... 
Feia molt  temps que el divendre favestendres volíem fer un cake fondant i aquí el teniu: les mans expertes de les nostres filles han aconseguit fer aquestes figures blanques.

Fem servir la recepta de la coca de iogurt, per fer la base del pastís. També ens serviria com a base, la recepta de pa de pessic clàssic.

Ingredients:
Un iogurt natural.
Sucre, dues mides de vas de iogurt.
Farina, tres mides de vas de iogurt.
Oli, mig vas de  iogurt.
Un sobre de llevat blanc.
Tres ous.
Sucre glass.
Una mica de mantega.
100 gr de melmelada del gust que voleu si teniu pensat de farcir-lo. -opcional.

Per al farciment i decoració:

50 g de xocolata negre per fondre.
30 ml de llet.
2 pastilles de fondant preparat, blanc i rosa.
1 cullera de llet condensada.
Ens caldra un corró per aplanar les pastilles i motlles per tallar, amb les formes que més ens agradi.

Procediment:

1. Escalfem el forn a 180º.
2. Mesclem tots el ingredients, si tenim robot, al robot, si no amb la batedora de mà o també amb batedora elèctrica.
3. Escampem la nou de mantega per la base de la plàtera, per tal que sigui fàcil de desemmotllar.
4. Posem el preparat ben emulsionat a la plàtera i l'entrem al forn. Trenta minuts.
5. Punxem per comprovar si és llest.
6. Deixem refredar i la treiem de la plàtera.

Procediment per al farcit de xocolata:

1. Escalfem l'aigua i el sucre fins a bullir, no cal fer caramel d'aquesta barreja. Hi tirem la xocolata i la tenim d'un a dos minuts, sense parar de remenar. Retirem del foc.

Presentació:

Tenim el pa de pessic/coca a punt i desmotllat.
Tallem per la meitat i farcim amb xocolata, tornem a tapar.
Aplanem la pasta fondant fins deixar una capa fina, amb un pincell de cuina pintem el pastis amb xocolata restant, per que poguem adherir-hi el fondant a sobre.
Fem les figures i les untem amb llet condensada o melmelada per enganxar a sobre  del pastís.



4 comentaris:

  1. eii!!! no passes gaire per aqui pero quan passes deixes empremta ehh!! genial! m'encnata com ha quedat i la decoració! un petonet i bona setmana!

    ResponElimina
  2. Eiii!! No tinc gaire temps Roser, tic molt content per la teva visita.

    Salud!! I trìfasic de Baileys al cantu!! Jeje..

    ResponElimina
  3. Nani... M'he passejat pel tu jardi... I he descobert la teva sopa de farigola!!
    La cuina violeta es de lo milloret...
    Un peto.

    ResponElimina