translate

dijous, 12 d’abril de 2012

49. Vedella amb suc i rovellons

Ingredients :

(10 o 12 racions/persones):
2 kg de rodó de vedella.
1 ceba.
2 fulles de llorer.
Herbes de Provença.
4 grans d'all.
300 ml d'oli d'oliva.
125 ml de vi blanc.
1 cullera de farina blanca.
1/2 pot de tomàquet triturat
Rovellons en conserva.
Sal i pebre.
Procediment:
  1. Rostim la vedella sense salar per totes les bandes en una cassola amb un got d'oli, més o menys. Aquest procés dura uns trenta minuts.
  2. Trèiem el rodo i deixem reposar, per poder filetejar.
  3. En la mateixa cassola hi rostim la ceba i anem remenant afegint tres cullerades d'aigua per desglaçar el fons de la cassola. Remenem uns deu o quinze minuts.
  4. Afegim a la cassola el vi i el tomàquet.
  5. Tenim la cassola tapada uns vint minuts a foc lent, afegim un rajolí d'aigua si veiem que s'enganxa.
  6. Deixem reposar la carn una hora i mitja la filetegem i repartim a la cassola.
  7. Afegim a la cassola els rovellons i la farina. Tenim uns quinze minuts més de cocció.
  8. Servim.

1 comentari:

  1. M'encanten els rovellons!!!! aquest plat té una pinta espectacular mmmmmmmm per sucar-hi pa, molt de pa!!. Salutacions.

    ResponElimina