translate

dijous, 6 de setembre del 2012

87. Arròs de sípia salvatge i gambes






Ingredients per a 4 persones:

350 gr. d'arròs sec.
Una ceba de figueres.
8 gambes.
Una sípia "bruta".
Dues cullerades de tomàquet de pot.
60 ml d'oli.
Sal.
Quatre fulles de julivert picat.
Un gra d'all.
750 ml. de fumet de peix (si pot ser fet a casa millor).


Procediment:
  
  1. Tallem a daus la sípia i guardem la salsa marró. Molt important: netegem i tallem la sípia però sempre guardant la salsa marró.
  2. Punxem la bossa de la tinta negra amb un ganivet. La mostra que ha deixat el ganivet la fem servir per al sofregit (ens cal molt poca tinta!).
  3. A l'oli hi tirem la sípia amb les gambes, el julivert tallat, un all picat, la mostra de tinta i la salsa marró de la sípia. Ho saltegem uns cinc minuts i retirem. Ho deixem tot en un plat a part.
  4. La sípia ha deixat un oli potser una mica caldós i marró. Perfecte. Ara és hora de fer el sofregit: hi tirem la ceba picada a foc molt lent, ha de quedar molt rossa. Procés de quinze minuts mínim; aquest procés és el secret de la recepta, doncs quan sembla que la ceba s'ha begut el suc i té la pinta que s'enganxarà hi tirem un rajolí de fumet per desglaçar el fons del cassó. (Jo en vint minuts puc afegir-hi fins tres rajolins de fumet!)
  5. El sofregit dura de quinze a vint minuts.
  6. Afegim les cullerades de tomàquet. Tres minuts. Tenim el sofregit llest. 
  7. Tirem l'arròs i el rostim dos minuts. Afegim el fumet i tota la resta d'ingredients.
  8. Anem remenant la paella uns quinze o vint minuts, més cinc minuts de repòs.


22 comentaris:

  1. ufff quina pinta aquest arros!! i jo dinant al mcdonalds!! mare meva...se m'esta tornant a obrir l'estomac i això que estava tipa tipaa!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser ... jo també faig un Mc de tant en tant, no passa res ... però sóc més burguer king! hehehe

      Elimina
  2. Comparteixo la passió arrossera... i aquest fa venir salivera! (m'ha sortit un rodolí i tot! :P)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saps que estava bo... el rissoto de cervesa que presenten a concurs ...ummm
      Que tinguis sort!
      i gràcies pel rodoli.

      Elimina
  3. fantastico este arroz asi me encanta,irresistible para mi gusto
    una abraçada

    ResponElimina
  4. Sort que he vist aquest arròs després de sopar que si no...

    ResponElimina
  5. Es tal y como me gusta, sueltecito, de grano entero y meloso, delicioso este magnifico arroz.

    ResponElimina
  6. Uau! Quina plat més currat, és que en aquest arròs no cal ni sucar-hi pa, es menja sol amb aquesta pinta.. petons

    ResponElimina
  7. Mira que jo no sóc d'arrossos, però aquesta foto et convida a deixar el plat ben net!

    ResponElimina
  8. Jordi, agafen ganes de clavar la forquilla a la pantalla, t'ha quedat magnífic!

    Curiós, la remenes la paella??? Tenia entès que les paelles quietes, els arrossos a la cassola si que es remenen!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolça tinc la sort o desavantatge de disposar de vitroceràmica... si no remeno de tant en tant hem queda un dit "socarrat" de la base.
      Amb cuina de foc es millor.

      Una abraçada.

      Elimina
  9. Jordi,
    És tardíssim, però no m'importaria menjar-me aquest arròs ara mateix!
    Una abraçada i bona Diada.
    Nani

    ResponElimina
  10. I quin dia ... sense comentaris ... quina festa!

    Dues hores plantat al passeig de gràcia tota la família amb la senyera al coll!

    Irrepetible!!

    ResponElimina