350 gr. d'arròs sec.
Una ceba de figueres.
8 gambes.
Una sípia "bruta".
Una sípia "bruta".
Dues cullerades de tomàquet de pot.
60 ml d'oli.
Sal.
Quatre fulles de julivert picat.
Un gra d'all.
Un gra d'all.
750 ml. de fumet de peix (si pot ser fet a casa millor).
Procediment:
- Tallem a daus la sípia i guardem la salsa marró. Molt important: netegem i tallem la sípia però sempre guardant la salsa marró.
- Punxem la bossa de la tinta negra amb un ganivet. La mostra que ha deixat el ganivet la fem servir per al sofregit (ens cal molt poca tinta!).
- A l'oli hi tirem la sípia amb les gambes, el julivert tallat, un all picat, la mostra de tinta i la salsa marró de la sípia. Ho saltegem uns cinc minuts i retirem. Ho deixem tot en un plat a part.
- La sípia ha deixat un oli potser una mica caldós i marró. Perfecte. Ara és hora de fer el sofregit: hi tirem la ceba picada a foc molt lent, ha de quedar molt rossa. Procés de quinze minuts mínim; aquest procés és el secret de la recepta, doncs quan sembla que la ceba s'ha begut el suc i té la pinta que s'enganxarà hi tirem un rajolí de fumet per desglaçar el fons del cassó. (Jo en vint minuts puc afegir-hi fins tres rajolins de fumet!)
- El sofregit dura de quinze a vint minuts.
- Afegim les cullerades de tomàquet. Tres minuts. Tenim el sofregit llest.
- Tirem l'arròs i el rostim dos minuts. Afegim el fumet i tota la resta d'ingredients.
- Anem remenant la paella uns quinze o vint minuts, més cinc minuts de repòs.
ufff quina pinta aquest arros!! i jo dinant al mcdonalds!! mare meva...se m'esta tornant a obrir l'estomac i això que estava tipa tipaa!! petons
ResponEliminaRoser ... jo també faig un Mc de tant en tant, no passa res ... però sóc més burguer king! hehehe
EliminaComparteixo la passió arrossera... i aquest fa venir salivera! (m'ha sortit un rodolí i tot! :P)
ResponEliminaPetons
Sandra
Saps que estava bo... el rissoto de cervesa que presenten a concurs ...ummm
EliminaQue tinguis sort!
i gràcies pel rodoli.
fantastico este arroz asi me encanta,irresistible para mi gusto
ResponEliminauna abraçada
Gràcies Miquel!!!
EliminaSoy un fan del arroz y tuyo también... hehehe
Que buena pinta que tiene!! me gusta..uhmm..
ResponEliminaBss
Buenísimo, y super fácil!!!
EliminaUn beso.
Sort que he vist aquest arròs després de sopar que si no...
ResponEliminaEn "perpetraves" un??
Eliminahihihi
Es tal y como me gusta, sueltecito, de grano entero y meloso, delicioso este magnifico arroz.
ResponEliminaChelo, tienes que probarlo...
EliminaUau! Quina plat més currat, és que en aquest arròs no cal ni sucar-hi pa, es menja sol amb aquesta pinta.. petons
ResponEliminahehehe, soc un "currela"!!
ResponEliminaMira que jo no sóc d'arrossos, però aquesta foto et convida a deixar el plat ben net!
ResponEliminaJo també soc molt net a la taula, hihihi
EliminaOhhh que irresistible! Petons
ResponEliminaGràcies Roser.
EliminaJordi, agafen ganes de clavar la forquilla a la pantalla, t'ha quedat magnífic!
ResponEliminaCuriós, la remenes la paella??? Tenia entès que les paelles quietes, els arrossos a la cassola si que es remenen!
PTNTS
Dolça
Dolça tinc la sort o desavantatge de disposar de vitroceràmica... si no remeno de tant en tant hem queda un dit "socarrat" de la base.
EliminaAmb cuina de foc es millor.
Una abraçada.
Jordi,
ResponEliminaÉs tardíssim, però no m'importaria menjar-me aquest arròs ara mateix!
Una abraçada i bona Diada.
Nani
I quin dia ... sense comentaris ... quina festa!
ResponEliminaDues hores plantat al passeig de gràcia tota la família amb la senyera al coll!
Irrepetible!!