Existeixen "mil" variants de com prepar o confeccionar el tabule, peró és molt normal que les receptes portin, menta, julivert, llimona, pebrots crus i el ingredient indispensable, el "cus cus" o "bulgur".
Es tracta d'un plat fred consumit en els calorosos mesos d'estiu.
Aquesta recepta es molt refrescant.
Ingredients 4 persones:
150 grs. de cus cus en sec.
1 pepino.
1 pebrot vert.
1 pebrot vermell.
1/2 ceba.
4 cullerades d'oli d'oliva extra verge.
Aigua.
Sal.
Pebre.
1 llimona.
Menta i julivert al gust.
Fulles de amanida per decorar o brots de ruca.
Procediment:
- Posem el cuscús dins un recipient i després abocarem per sobre una tassa d'aigua amb sal.Transcorreguts uns deu minuts el cous-cous ha absorbit tota l'aigua i ja està llest.
- Amb una forquilla anirem remenant el cous-cous de manera que no quedi enganxat, afegim el oli i tornem a remenar.
- Afegirem tots els ingredients picats a daus molt petits i els remenem bé.
- Piquem unes fulles de menta i julivert, farem un picat molt fi.
- Amanim amb el suc de la llimona.
- Es posa a la nevera fins que estigui ben fresc.
Cal saber que:
- Surt el doble de quantitat que veiem a la foto i atipa bastant.
- La quantitat de suc de llimona és molt relativa ja que això va a gustos.
- En general és molt important intentar que no predomini cap gust, cal crear una sensació de barreja d'aromes.
- Podem incorporar altres especies del tipus oriental, comi o cardamom.
M'agrada molt el tabulé i el faig sovint. Més que el cuscús calent! T'ha quedat molt bufona la presentació!Bon cap de setmana Jordi!
ResponEliminaCom m'agrada aquest plat!! T'ha quedat molt bé! Petons
ResponEliminame encanta este tabule,es un plato que cada verano cae en casa practicamente igual
ResponEliminabon cap de setmana
m'encanta aquesta amanida arab!!! a l'estiu tal qual i a l'hivern amb una mica de caldo de pollastre!! ufff....una delicia! petons
ResponEliminaTodavia no lo he probado, me tengo que animar!! Bss
ResponEliminaHa de ser molt bo, i refrescant!
ResponEliminaEs ideal per aquest dies de calor que deixem enrere.
ResponElimina